Encariment del comerç marítim mundial

Molts dels clients de TARBA es troben que en les darreres setmanes el preu dels contenidors s’ha disparat. Principalment per a la importació de productes i matèria prima, la despesa del transport marítim s’ha multiplicat per quatre o més: de pagar uns 1.500 dòlars, s’ha passat a més de 5.000.

Segons la consultora Sea Intelligence (informació publicada a La Vanguardia el passat 7 de febrer), “el mercat està desequilibrat”. I afegeix: “Després de la primera onada, molts vaixells, en gran part a la Xina on es fabrica la majoria de productes, van deixar d’operar. Amb la qual cosa, aquests recorreguts a la inversa dels EUA i Europa cap a la Xina, que són essencials per tornar els contenidors buits a la Xina un cop s’ha descarregat la mercaderia, tampoc no es van produir”.

La naviliera Maersk, segons la mateixa informació anteriorment referida, considera que el coll d’ampolla actual es deu a molts factors. Primer hi va haver contagis en la tripulació, amb llargs períodes de quarantena. Després afirmen que durant el quart trimestre de l’any passat, “es va produir un augment per sobre el que estava previst de la reposició d’existències sobretot als EUA i Europa, que ens ha dut a una situació actual de congestió”.

En aquest context, des de TARBA hem obert un servei d’atenció als nostres clients per traslladar al Port de Barcelona possibles solucions mancomunades i logístiques que facilitin mitigar la situació dels preus desorbitats actuals.

Articles relacionats